Bugun...


MAHMUT ÖZ

facebook-paylas
ALLAH ÇALIŞANA YARDIM EDER...
Tarih: 11-03-2022 15:35:00 Güncelleme: 11-03-2022 15:35:00


Değerli amcam Vural Okur, "Sana bir kitap göndereceğim, faydalı olacağını düşünüyorum" dedi. gelen kitap İstiklal mahkemeleri ile ilgili bir kitaptı. Okumaya başladım. Kitapta Isparta İstiklal Mahkemelerinin kurulduğunu, 45 davanın Antalya'da görüldüğünü yazıyor ama içerik vermiyordu.

Albay Dr. Suat Akgül Hocamı aradım ve Antalya İstiklal Mahkemelerinin kaydını bulabilirmiyiz dedim.  Bende olması lazım göndereyim dedi.

Gelen Pdf yi okuyunca Manavgat'ı ilgilendiren mahkeme kayıtlarına ulaştım.

   Mustafa Özkay abinin hanımı Fahriye abla, Selimiyeli göçmen bir ailenin kızı olarak, babası İsmail Hakkı Beyin hayatını araştırmak için bana gelmiş bazı bilgiler vermişti.

İsmail Hakkı Bey 1893 yılında Manastır da doğmuş, Atatürk ile silah arkadaşlığı yapmış, İsmet İnönü ile cephede bulunmuş, Manavgat Karakol Komutanlığı yapmış, bir Türk Subayı imiş. Daha fazla bilgi bulabilirmiyiz diye soruyordu Fahriye abla.

işte bu İstiklal mahkemeleri tutanaklarına bakınca İsmail Hakkı beyin Manavgat jandarma komutanı olduğu bilgisine ulaştım.

Vural Okur Amcamın bir sözü, bir kitap göndermesi önümüzde ne kadar büyük ufuklar açtı.

Yerel tarihçiliğin önemi ve değeri içinde barındırdığı gizli bilgilerde saklıdır. Bu gelişmeler bize Allah'ın bir lütfu, çalışana Allah'ın yardımıdır.

Dualarınızı bizden eksik etmeyin.



Bu yazı 3123 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI