Bugun...


İSMAİL KARATAŞ

facebook-paylas
TÜRK MUTFAĞIMIZ'’IN YERİ..!
Tarih: 12-07-2022 08:50:00 Güncelleme: 12-07-2022 08:50:00


Türk mutfağının tanıtılmasında Festivaller ve fuarların  son derece faydalı olduğuna inanıyorum, ancak burada dikkat edilecek konunun bu organizasyonların doğru, dürüst ve akıllıca yapılabiliniyor mu,Yarışmalarda bazı yemeklerin asıllarına uyulmadığı görüyorum.

Türk mutfağının yurt dışındaki tanıtımları çok düzgün bir şekilde yapılmalı ve bu işi bilen ehil insanlar tarafından yapılmasını uygun görmekteyim.

TÜRK MUTFAĞININ ÜLKEMİZE KATKISI

İnsanların gün geçtikçe değişik mutfak kültürlerine olan ilgilerinin arttığını ve bunun ülke tanıtımı için iyi bir fırsat olduğu artık bilinmekte.

Türk Mutfağı’nı dünya mutfakları arasında yüksekte bir yere koymamız şarttır. Çeşitlilik, yemek pişirme sistemleri, lezzet ve doğallık açısından bizim mutfağımız bir numara diyebiliriz. Türk mutfağında her şey var. Gerçekten mükemmel bir mutfağa sahibiz.

 

Ancak tanıtılmadığı kanaatindeyim. Yemek bir yakınlaşma aracı olabilir. Yemek kültürümüzü ön plana çıkartabiliriz. Kendi kültürümüzü tanıtamıyoruz, tanıtma kusurluyuz.

Bizler Manavgat Aşçılar Derneği olarak Manavgat Kültür Mirasımızı belirleyip kurum ve kuruluşlarla, inceleyip belirli yerlerde logo haline getirerek. Unutulan yemeklerimizi gün yüzüne çıkartmayı amaçlamaktayız.

Örnek verirsek { Ekşi Tarhana çorbası, Akdarı yarması, Elma kakı yemeği, Yoğurtlu Yörük Kavurması, Tefekli Pilavı, Üremeli Avcı pilavı, Bestel, Bademli Donma, Civirdik .}  gibi

TÜRK MUTFAĞIMIZ GERÇEK BİR EFSANE

Anadolu mutfaklarına gittiğimizde karşımıza gerçek bir efsane çıkıyor, Türk mutfağı dünyanın en zengin mutfağı, ama nerede ne yiyeceğiz dediğimiz zaman gittiğiniz hiçbir yerde onları yiyecek bir yer bulamıyorsunuz. Dolayısıyla o yemekleri tatma şansına sahip değilsiniz.

Yurt dışından gelen milyonlarca turist otellerde, açık büfelerde birbirinden ucuza mal edilmiş ve Türk mutfağının özelliklerini taşımayan yemekler ikram edildiğini hepimiz bilmekteyiz, Ama bazı işletmeler,  Türk mutfağına önem veren otellerimiz dışında.

 Yörelerimizin yemeklerini önce biz tanımalıyız. Bizimle beraber buraya gelen yabancılar tanımalı. Ondan sonra da yurt dışına gidilmeli. İtalyanlar kendi yemeklerini önce ülke içinde yiyor. Sonra gittikleri ülkelerde kendi lokantalarını açıyorlar. Bu lokantalarda en iyi İtalyan yemeklerini yapıyorlar ve yabancılara mutfaklarını tanıtıyorlar.

İşi yemek yapmak olmayan kişilerce birtakım yemekler yapılıyor. Böyle olunca Türk mutfağı tanıtılıyor mu? Çünkü ortada Türk mutfağı yok.

Türk mutfağının yaşatılması için yerel yönetimlerin otantik yemekler sunan restoranlara destek, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın büyük otellerin mutfaklarında unutulmaya yüz tutmuş Türk yemeklerinin yer almasını şart koşması gerekir. Dedi



Bu yazı 3197 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI