Bugun...


İSMAİL KARATAŞ

facebook-paylas
İYİ BİR AŞÇI OLMANIN YEDİ SIRRI...
Tarih: 27-12-2022 16:45:00 Güncelleme: 27-12-2022 16:45:00


1 – HER ŞEYİ HER ZAMAN BASİT TUTMAYIN:

Sizin için önemli olan birine yemek yapacaksanız en iyi bildiğiniz tarifi uygulayın. Bir gün öncesinden her şeyi hazırlamaya çalışın. Bütün malzemeleri alın. Marine etmek, kesmek, tartmak gibi vakit alan zor işleri önceden yapın. Bu sayede yemek tarifini uygulamak için ekstra zaman yaratabilirsiniz, acele etmenize gerek kalmaz.

2 - FIRIN TERMOMETRESİ KULLANIN:

Yemeğiniz piştikten sonra fırını söndürüyorsunuz ama aslında yemeğiniz pişmeye devam ediyor. Çünkü fırın hala sıcak! Özellikle de et yemekleri bu yüzden tatsız olabilir. Az pişmiş et istemenize rağmen çok pişmiş olmasının sebebi bu olabilir.

3 – DOĞRAMA YETENEĞİNİZİ GELİŞTİRİN:

Bu işe yeni başlayanlara öncelikle, temel bıçak kullanma tekniklerini öğrenmelerini tavsiye ederim. Sebzeleri eşit boyut ve hızlıca kesmeyi öğrenmelisiniz. Hepsini aynı boyutta kesmeniz gerekir. Böylelikle yemeğinizin içindeki malzemeler eşit olarak pişer ve tabak sunumunda daha iyi görünürler. Bıçak kullanma yeteneğinizi geliştirmenizin tek yolu ise sürekli pratik yapmaktan geçer.

4 – KALİTELİ BİR ZEYTİNYAĞI HER ŞEYDİR:

Pişirmek için değil; makarna ve salata gibi yiyeceklerin lezzetini artırmak için mutlaka kaliteli bir zeytinyağı kullanmalısınız. Küçücük bir zeytinyağı, deniz tuzuyla birleşince harikalar yaratmanızı sağlayabilir.

5 – BAHARAT VE YEŞİLLİK KULLANIRKEN YARATICI OLUN:

Yemeklerde bitki köklerini kullanmak sizi daha iyi bir şef yapmaya yeter. Herkes yaprak kullanır ama kökte de harika bir lezzet ve doku vardır. Kişniş ve maydanoz köklerini, soslarınızın üzerinde kullanabilirsiniz. İnanın çok lezzetli olacak.

6 – GENİŞ DÜŞÜNÜN:

Başarılı bir yemeğin püf noktası planlama ve ilhamdır. Ben ilham almak için mevsim sebzelerine odaklanırım. Siz de etrafınıza bakın, güzel olanı görün, yaratıcı olmaya çalışın. Yemeğe başlamadan önce oturup hazırlayacağınız şeyi düşünün. Yemek yaptığınız sırada düşünmek zor olabilir. Bu yüzden planlama çok önemlidir.

7- PH DENGESİNİ TUTTURMAYA GAYRET EDİN:

Bir şefin öğrenmesi gereken en önemli şey, tabaktaki asiditeyi dengelemektir. Hoşunuza giden her şeye sirke koyabilirsiniz, tabii sık sık tadını kontrol edip aşırıya kaçmadan... Farklı sonuçlar için pişirme işleminin başına veya sonuna ekleyebilirsiniz. Emin olun yemekleriniz daha lezzetli olacak.

 



Bu yazı 2832 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI