Bugun...


İSMAİL KARATAŞ

facebook-paylas
LEZZETLİ YEMEK YAPMAK İÇİN BİLİNMESİ GEREKEN 7 TEMEL PİŞİRME TEKNİĞİ..
Tarih: 13-09-2021 19:08:00 Güncelleme: 13-09-2021 19:08:00


Keyifli ve güzel bir yemeğin kapısını açan anahtar o yemeği nasıl pişirdiğinizden geçiyor. Bir tencereye aynı anda konan tüm malzemeden, eğer sadece pişsinler diye rastgele attıysanız ne kadar lezzetli bir yemek ortaya çıkar ki? 
1. Poşe
Yüksek ateşte dağılabilecek hassas yiyeceklerden birisi örneğin; balık, yumurta gibi yiyeceklerdir. Poşe yönteminden önce suyunuzu kaynatmalısınız. Balık için; suya beyaz şarap, anason, tane karabiber ve yarım limonun suyunu koyup kaynattıktan sonra atılmalıdır. 
Yumurtayı poşe yöntemiyle pişirmek için suya bir kaşık sirke ilave edin, çabucak pişecektir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağ sosu ekleyerek servis yapın.
2. Blanşe 
Yeşil veya rengini korumak istediğiniz sebzeleri pişirmek için kullanılan tekniktir. Sebzenizi kaynar suya atın, bir kaç dakika pişirin. Çıkar çıkmaz buzlu suya aktarın. Böylece malzemeleriniz diri kalacak ve rengini kaybetmeyecek.
3. Soteleme 
Sotelemenin püf noktası az yağ kullanmak ve yüksek harlı ateş. Tereyağı kullanıyorsanız köpüklenmenin iyice sönmesini bekleyin. Soteleme işlemi tam veya yarım yapılır, tam soteleme için malzemenizin iki yüzü de karamel rengini almalıdır.
4. Fırınlama 
Fırınlama tekniğinde de yağ miktarınızı az tutmalısınız. Etin pişme derecesi kişiden kişiye değişen bir damak tadı olayıdır. İlk önce mühürleme işlemini
yapmak için 220 veya 240 santigrad dereceye ayarlamalısınız. Pişirmeye geçerken 200 derecede devam etmek uygundur.
5. Izgara veya Kavurma 
Kavurma veya ızgara yaparken tüm malzeme aynı aynda kullanılmalıdır. Et ızgara etmenin en ayrıntı noktası çatal kullanmamaktır. Çatal yerine eti çevirebileceğiniz başka gereçler kullanın.
6. Kısık Ateşte Kendi Suyuyla Pişirme   
Çok kısık ateşte, güveç veya tencereye malzemenizi bütün olarak atmalısınız. Et, tavuk ve sebze için aynı işlem geçerlidir. Kontroller dışında kapak açılmamalı, yemeğiniz pişene dek kapalı kalmalıdır.
7. Güveç Kavurma  
Bol havuç ve soğanı yüksek ateşte soteleyin. Büyük parçalı malzemenizi üzerinde koyun ve kapağını kapatın. Sebelerin  çıkardığı buhar etin,tavuğun veya balığın kurumasını önler ve yumuşak bir şekilde pişmesini sağlar. Az miktarda tereyağı kullanın.



Bu yazı 1676 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI